InfoComics tekende voor … De Kingbeek

22 april 2020

Tom van Dun heeft een schoolplan getekend voor basisschool De Kingbeek in Zuid-Limburg. In dit mini-interview lees je meer over de achtergrond.

Basisschool De Kingbeek is een geweldig mooie fusieschool met locaties in Grevenbicht en Obbicht (Limburg).

Resy van Leeuwen is directeur PO bij stichting Kindante.

Wat is op de tekening te zien?

Resy: “Op de tekening is onze stip op de horizon m.b.t. tot de komende 4 jaar, schoolplanperiode, zichtbaar. Wij willen dat kinderen onze school verlaten naar VO en de maatschappij met de attitude: Yes, I’m ready to change the world. De naam van onze school is zichtbaar in de beek, de Kingbeek, die beide dorpen met elkaar verbindt. Wij zijn een fusieschool van drie voormalige scholen in de twee mooie Maasdorpen, Grevenbicht en Obbicht. De bootjes op de Kingbeek geven onze vier ambities aan: Ontwikkeling toekomst- en omgevingsgericht, Kinderen centraal, Eigenaarschap en een balans in Ik én de ander én de omgeving. We doen dit samen en er staan aanmoedigende en richtinggevende uitspraken. Beide dorpen spelen een belangrijke rol en ook dat is zichtbaar.”

Hoe heb je mijn tekening gebruikt?

Resy: “Wij gebruiken de tekening om met elkaar, kinderen, ouders, kindpartners, externen, collega-scholen het gesprek te voeren over wie we zijn, waar we voor staan en waar we op weg naar toe zijn. Praktisch zie je in iedere groep een IXXI (https://www.ixxiyourworld.com/nl/producten/met-eigen-beelden/enlargement/?carousel=149541 ) terug van de tekening. De tekening is in zes delen verdeeld die met verbindingstekens tot weer een geheel verbonden zijn. Dat is voor ons heel beeldend weergegeven zoals wij onze schoolontwikkeling zien: losse delen die altijd een verbinding met elkaar (moeten) hebben, een leergemeenschap vormen. Op deze manier heb ik de IXXI ook gebruikt om bv. ons begrotingsgesprek te voeren. Bij het kennismakingsgesprek met nieuwe ouders ondersteunt de tekening het verhaal van school. De tekening heeft een plek op de voorpagina van alle schooldocumenten, de website.”

Wat heeft het opgeleverd?

Resy: “Het levert verwondering op, mensen zijn zeer geïnteresseerd. Door de tekening die het verhaal van school mee vertelt, geef je duidelijkheid en herkenbaarheid. Tevens onthouden en begrijpen mensen het verhaal.”

Waarom laat ik deze tekening zien?

Tom: “Deze schoolplantekening laat de kracht van een metafoor zien. Een beek (Kingbeek) als drager van strategische thema’s.”

Wat doet InfoComics?

Tom: “InfoComics levert illustraties aan bedrijven en organisaties, live op locatie of vanuit de studio. In een persoonlijke intake stel ik een aantal vragen om goed te kunnen inspelen op de wensen van de klant. De tekeningen worden gebruikt om een boodschap op een andere, originele en inspirerende manier te communiceren.”

Wie is Tom van Dun?

Tom: “Ik ben een ervaren Amsterdamse businesstekenaar met, en dat is uniek, jarenlange financiële en managementervaring in het bedrijfsleven. Tekenen is samenvatten en presenteren. Door mijn kennis van bedrijfsprocessen, mijn creatieve geest, gevoel voor taal en humor en mijn vaardigheid met de tekenpen ben ik in staat moeilijke materie samen te vatten in begrijpelijke tekeningen die de klant helpen het verhaal te presenteren.”

#illustratie #livetekenenen #visietekening #cartoons

© 2020 – Infocomics – drawing attention – met mijn tekeningen trekt u de aandacht | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?