InfoComics tekende voor … Intercoaches

22 april 2020

Tom van Dun heeft bovenstaande tekening gemaakt voor Intercoaches. In dit mini-interview lees je meer over de achtergrond.

Intercoaches is een netwerk van zelfstandige professionals die pittige projecten oppakken bij klanten in zorg en welzijn op gebied van aanbestedingen.

Alice Hilbers is specialist in aanbesteding/marketing en trainer. Zij werkt voor organisaties die te maken hebben met veranderingen. Daarbij ondersteunt zij besturen, leidinggevenden en medewerkers.

Wat is op de tekening te zien?

Alice: “De tekening laat het bovenaanzicht zien van een systeem dat uit vakjes bestaat, in dit geval een gemeente. Het is het toonbeeld van doorgeslagen hokjesgeest, bureaucratie ten voeten uit! Het maakt duidelijk dat er in de kern geen samenwerking is. Het doet denken aan opgesloten hamsters in een hamsterrace. Die werken niet samen maar passeren en beconcurreren elkaar.”

Hoe heb je mijn tekening gebruikt?

Alice: “Ik heb de tekening tijdens trainingen laten zien in een Powerpoint-presentatie. ‘Kijk mensen, dit is er aan de hand in gemeenteland.’ Hokjesdenken en problemen over de schutting gooien. De tekening komt binnenkort op mijn nieuwe website.”

Wat heeft het opgeleverd?

Alice: “Tijdens de training heel veel herkenning bij de deelnemers. Ik vroeg dan: herken je dit bij de gemeente én in je eigen organisatie? Want het speelt overal. Dit lokte goede gesprekken uit.”

Waarom laat ik deze tekening zien?

Tom: “Deze tekening van een organisatiestructuur vind ik een geslaagd voorbeeld van het weergeven van complexiteit in één beeld. Het is een driedimensionale weergave van een matrix met vier kwadranten en tegelijkertijd een perspectief van een gebouw met vier ruimten. Verschillende figuurtjes brengen de tekening tot leven. Het nodigt uit tot toelichten.”

Wat doet InfoComics?

Tom: “InfoComics levert illustraties aan bedrijven en organisaties, live op locatie of vanuit de studio. In een persoonlijke intake stel ik een aantal vragen om goed te kunnen inspelen op de wensen van de klant. De tekeningen worden gebruikt om een boodschap op een andere, originele en inspirerende manier te communiceren.”

Wie is Tom van Dun?

Tom: “Ik ben een ervaren Amsterdamse businesstekenaar met, en dat is uniek, jarenlange financiële en managementervaring in het bedrijfsleven. Tekenen is samenvatten en presenteren. Door mijn kennis van bedrijfsprocessen, mijn creatieve geest, gevoel voor taal en humor en mijn vaardigheid met de tekenpen ben ik in staat moeilijke materie samen te vatten in begrijpelijke tekeningen die de klant helpen het verhaal te presenteren.”

#illustratie #livetekenaar #visietekening #cartoons

© 2020 – Infocomics – drawing attention – met mijn tekeningen trekt u de aandacht | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?