InfoComics tekende voor … PartnersinProjects

22 april 2020

Tom van Dun heeft een groepsportret getekend voor PartnersinProjects. In dit mini-interview lees je meer over de achtergrond.

PartnersinProjects is project-, proces- en interimmanagement voor de ontwikkeling van infra en publiekslocaties, vanaf de vroegste initiatieffase tot aan de realisatie. Ron Snijders is de initiatiefnemer en eigenaar van PartnersinProjects. Hij is een veelzijdig en ervaren project-, proces- en programmanager.

Wat is op de tekening te zien?

Ron: “Het kernteam Programmabeheersing van het programma ERTMS. (Bestaande uit vertegenwoordigers van het consortium TG, Infram, RHDHV, Mobillion en PartnersinProjects, dat deze opdracht via Europese aanbesteding had gewonnen en vanaf december 2015 tot januari 2018 de programmabeheersing verzorgde voor het programma ERTMS). Met de zogenaamde Programmabeslissing ‘in zicht’ op de eerstvolgende bergtop. Dat is het moment dat het team Programmabeheersing haar werkzaamheden na tweeëneenhalf jaar met een stabiel overdrachtsdossier aan ProRail overdroeg. Het was al die tijd topsport/bergsport met een fantastisch (kern)team: hard werken, goed leveren en veel lachen.”

Hoe heb je mijn tekening gebruikt?

Ron: “Bij het afscheidsdiner met deze kernteamleden en hun directie (Infram, RHDHV en TwijnstraGudde) heb ik hen, als manager Programmabeheersing, allen een ingelijst exemplaar gegeven om hen te bedanken voor de unieke samenwerking. Uiteraard met bijbehorend praatje.”

Wat heeft het opgeleverd?

Ron: “Het heeft een periode van unieke samenwerking en verbondenheid gemarkeerd. De app-groep bestaat nog steeds met de cartoon als picture. De cartoons hangen her en der prominent op kantoor of thuis. En de band is er nog steeds. Een deel van het team heeft daarna nog in 2018 bij een spooraannemer een adviesopdracht uitgevoerd.”

Waarom laat ik deze tekening zien?

Tom: “Ik vind dit groepsportret een goed voorbeeld van een situatie die je niet zo makkelijk fotografeert. Door een groot aantal spulletjes en korte teksten toe te voegen krijgt de tekening een extra informatieve en humoristische laag.”

Wat doet InfoComics?

Tom: “InfoComics levert illustraties aan bedrijven en organisaties, live op locatie of vanuit de studio. In een persoonlijke intake stel ik een aantal vragen om goed te kunnen inspelen op de wensen van de klant. De tekeningen worden gebruikt om een boodschap op een andere, originele en inspirerende manier te communiceren.”

Wie is Tom van Dun?

Tom: “Ik ben een ervaren Amsterdamse businesstekenaar met, en dat is uniek, jarenlange financiële en managementervaring in het bedrijfsleven. Tekenen is samenvatten en presenteren. Door mijn kennis van bedrijfsprocessen, mijn creatieve geest, gevoel voor taal en humor en mijn vaardigheid met de tekenpen ben ik in staat moeilijke materie samen te vatten in begrijpelijke tekeningen die de klant helpen het verhaal te presenteren.”

#illustratie #livetekenenen #visietekening #cartoons

© 2020 – Infocomics – drawing attention – met mijn tekeningen trekt u de aandacht | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?