biografie

biografie

biografie

biografie

biografie

biografie

biografie

Een getekende biografie is een originele aanvulling op een curriculum vitae (cv) cq motivatiebrief of een origineel geschenk voor een collega, familielid of vriend die iets te vieren heeft. De tekening geeft een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in het werkzame of privéleven van de persoon in kwestie.

De indeling kan chronologisch zijn of thematisch, of een combinatie van beide. Alles is bespreekbaar: het formaat van de tekening, de compositie, de mate van detail, de kleuren, de hoeveelheid tekst etc. Het is een gezamenlijke zoektocht naar de beste oplossing.

Curriculum vitae

Een getekende biografie kun je gebruiken als bijlage bij een curriculum vitae of een motivatiebrief. Het vraagt enig lef om een sollicitatiegesprek te voeren aan de hand van een tekening maar het is een kans om eens op een andere manier de aandacht te vestigen op de verschillende werkkringen, functies en prestaties. Het biedt de mogelijkheid om meer verhalend door het verleden te gaan. Het is handig beide zijden van het vel papier te gebruiken: op de voorkant ligt het accent op de illustraties, op de achterkant staan data en feiten.

Biografie of levenslooptekening

Een levenslooptekening is een persoonlijk geschenk. Het geeft een overzicht van de mijlpalen in de carrière van een collega of medewerker of, meer privé, een overzicht van onvergetelijke momenten in het leven van een dierbare. In veel gevallen zijn werk en privé moeilijk te scheiden. Sleutelfiguren kan ik goed gelijkend tekenen en een prominente plaats in de tekening geven.

Inlijsten

Ik laat mijn tekeningen inlijsten bij Sanders & Rozemeijer te Amsterdam, al vele jaren mijn ‘hofleverancier’ van wissellijsten in alle soorten en maten. Een passe-partout geeft de tekening een chique uitstraling. Deze lijstenwinkel maakt ook scherpe prints van digitale tekeningen, dus ook die kunnen worden ingelijst.

De biografie kan goed in combinatie met een individueel portret.

 

Ja, ik wil een biografie

 

Draw the life

Ik breng de belangrijkste momenten uit het leven van een voor u belangrijk persoon in beeld. Een tekening als de trailer van iemands echte leven.

Career overview

Ik maak een grote kijk-tekening waarop de belangrijkste momenten uit iemands carrière of leven zijn te zien. De tekening wordt ofwel digitaal getekend of op papier met penseel, kroontjespen en inkt en ingekleurd met marker of ecoline.

In de tekening wordt tevens plaats ingeruimd voor handgeschreven teksten (titel, uitspraken, wensen etc).

In de meeste gevallen lever ik de originele tekening op papier (veelal formaat 50 x 65 cm), fraai ingelijst door een professionele lijstenmaker. Hierdoor is het een feest om de tekening cadeau te doen.

Desgewenst kan ik ook een scan van de tekening leveren.

Een digitale tekening lever ik als JPEG-, PDF- of PNG-bestand (600 dpi).

Personal gift

Met de tekening geeft u uiting aan het feit dat de persoon in kwestie belangrijk voor u is, voor wie u moeite heeft willen doen om iets origineels te geven. Het ideale sluitstuk van een speech.

© 2023 – Infocomics – drawing attention – clear visuals with value | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?