Visual notes tijdens conversie optimalisatie evenement

Visual notes tijdens conversie optimalisatie evenement

Visual notes tijdens conversie optimalisatie evenement op Texel

Visual notes tijdens conversie optimalisatie evenement op Texel

visual notes

Op mijn tablet kan ik gedurende de dag tussen de 20-30 afzonderlijke cartoons maken. De tekeningen kunnen tussentijds worden verspreid onder de deelnemers of aan het eind worden vertoond op een scherm. Op verzoek kunnen de tekeningen digitaal worden samengevoegd tot één grote plaat: het verslag van de dag in één oogopslag.

Op A3-vellen papier kan ik gedurende de dag de informatie geclusterd per agendapunt weergeven.

 

Ja, ik wil visual notes

 

Draw the talk!

Door snel mee te tekenen tijdens een bijeenkomst zorg ik voor visualisatie van de inhoud van presentaties en discussies. Met mijn gedegen achtergrond in het bedrijfsleven weet ik de kern van het moment te pakken. Ik luister, associeer en leg vast. Ik ben de grafische griffier met gevoel voor humor.

U kunt mij inzetten bij:

  • vergadering, heidag, retraite
  • workshop, training, brainstormsessie, teambuilding
  • project start up (PSU), projectevaluatie
  • bedrijfsfeest, receptie, jubileum, afscheid
  • symposium, congres

Ik vind het prettig voorafgaand aan het event enige achtergrondinformatie te krijgen om me te kunnen voorbereiden op de dag.
Funny illustrations!

Wat ik maak bespreek ik graag vooraf. Er zijn twee mogelijkheden: tekeningen op tablet of op papier.

Tablet

Ik teken op mijn iPad met de digitale pen afzonderlijke cartoons/illustraties. Als ik in vorm ben teken ik er 25-30 op een dag. De serie geeft een goed beeld van wat die dag voorbij gekomen is.

Papier

Ik teken met stiften op papier en cluster de informatie van het betreffende onderwerp. Hierbij maak ik gebruik van diagrammen, symbolen en pictogrammen aangevuld met cartooneske figuurtjes. Wat ontstaat is een geheel van vormen, tekst, cijfers en tekeningen en een overzichtelijke weergave van het behandelde thema.

Tablet

Als ik de smaak te pakken heb teken ik circa 25-30 cartoons/illustraties op een dag.

Wat de levering betreft zijn er drie mogelijkheden:

  1. Gedurende de dag. Zodra een tekening klaar is stuur ik deze direct vanaf de iPad door naar iemand van de organisatie. De tekeningen kunnen dan in de pauzes eventueel worden doorgestuurd naar de deelnemers of worden vertoond op een scherm.
  2. Eind van de dag. Aan het eind van het event stuur ik de totale batch direct vanaf de iPad door naar iemand van de organisatie. Eventueel kan bij het slotwoord een selectie hieruit worden vertoond.
  3. Volgende dag. De afzonderlijke tekeningen kunnen digitaal worden samengevoegd tot één grote plaat. Afhankelijk van mijn agenda kan ik de grote plaat de volgende dag leveren.

De tekeningen worden geleverd als JPEG- of PDF-bestand.

Papier

Eind van de dag heb ik zes à acht volgetekende A3-vellen gereed met de essentie van elk agendapunt in samenhang in beeld. Ik nodig de deelnemers altijd uit mij te wijzen op zaken die ik niet of niet goed heb weergegeven. Dat pas ik dan ter plekke nog aan.

De A3-vellen laat ik achter en zijn eigendom van de opdrachtgever.

Wrap up.

Aan het eind van de bijeenkomst beschikt u over een originele ‘recap’ die de inhoudelijk zware dag op een luchtige manier samenvat. Deze tekeningen kunnen worden opgenomen in verslagen, reviews of blogs.

 

© 2020 – Infocomics – drawing attention – met mijn tekeningen trekt u de aandacht | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?