cartoons-comics

Een goede cartoon of comic (stripje) leidt tot een moment van fun, een geweldige cartoon leidt tot nieuwe inzichten. Dat is de kracht van verbeelding, dat is de toegevoegde waarde van cartoons.

 

Ja, ik wil cartoons

Draw the punch

Ik teken zakelijke cartoons en comics voor interne en externe toepassingen (presentaties, publicaties etc). Wat ik doe is het bedenken en tekenen van een goede punch.

Mijn meerwaarde is groter door mij te betrekken in de voorfase: het meedenken over de beste verhaallijn en het ontwerp en de vormgeving van de tekening of poster.

Het gezamenlijke doel is dat ene passende beeld te vinden.

De briefing voor de tekening kan per mail, telefoon, Skype en/of persoonlijk overleg.

Humoristic picture

Ik maak zakelijke cartoons bij elk denkbaar onderwerp, hoe complex, simpel, interessant of saai ook. Ik teken losse cartoons, cartoonseries en comics/gags (stroken van drie plaatjes).

Mijn cartoons hebben vijf kenmerken:

  • exclusief voor uw bedrijf bedacht (geen plagiaat en geen zelfplagiaat)
  • doordachte grap (geen flauwe woordspelingen)
  • tekening is essentieel (geen zuiver tekstuele grappen)
  • grap blijft binnen de lijntjes (niet bewust kwetsend)
  • vaste, herkenbare stijl

Ik teken op mijn tablet (iPad en iPencil) en nog incidenteel op papier met potlood, penseel en pen. Inkleuren doe ik met de computer of met marker.

Ik lever een digitale versie van de cartoon in de vorm van een JPEG-, PDF- of PNG-bestand (600 dpi). De originele tekening op papier blijft in mijn bezit.

De geleverde tekening is door de opdrachtgever vrij te gebruiken.

Ik vraag vooraf aan de opdrachtgever of ik de geleverde tekening mag publiceren op mijn website.

Attention!

  • Cartoons versterken de communicatie. Vooral in situaties van organisatieverandering kan een trefzekere cartoon spanning wegnemen en het beoogde doel beter haalbaar maken.
  • Cartoons maken de connectie. Als terugkerend onderdeel in een programma, project, campagne of op intranet leggen cartoons de verbinding in de tijd. Denk aan een character of een wekelijkse cartoon die inspeelt op de actualiteit binnen uw organisatie.
  • Cartoons hebben een sociale functie. Na afloop van een presentatie wordt vaak als eerste gesproken over de cartoons.
  • Het is uw cartoon! U als opdrachtgever bent leidend op inhoud en u kunt de tekeningen onbeperkt gebruiken voor interne doeleinden.

© 2020 – Infocomics – drawing attention – met mijn tekeningen trekt u de aandacht | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?