visual notes online

visual notes online

visual notes online

visual notes online

visual notes online

visual notes online

visual notes online

Met visual notes online sluit ik aan bij uw online meeting en registreer ik op mijn iPad met heldere tekeningen wat tijdens de meeting wordt besproken en besloten. Aan het slot van de meeting kan ik de samenvattende tekening delen met alle deelnemers.

Dit werk doe ik natuurlijk niet alleen tijdens lockdowns. Alle internationale of binnenlandse meetings waarin fysieke afstand digitaal met camera, scherm en microfoon moet worden overbrugd, lenen zich voor een gastoptreden van een online tekenaar.

Visual notes online: werkwijze

Ik ben de ‘fly on the wall’ en neem niet inhoudelijk deel aan de meeting. Na introductie kan ik zelfs geheel buiten beeld blijven. Gedurende de meeting kan ik af en toe de voortgang van de tekening laten zien door mijn scherm te ‘sharen’. Eventueel met een korte toelichting. Het is een moment om even de stoom van de ketel te halen en wellicht werkt het als inspiratie voor het vervolg van de meeting. Als ‘sharen’ te omslachtig is kan ik ook even mijn iPad voor de camera houden. Aan het eind van de bijeenkomst laat ik het eindresultaat zien. Boter bij de vis.

Uitwerking en afwerking

De tekening is natuurlijk in hoog tempo gemaakt. Afhankelijk van de afspraken kan ik na de meeting de tekening bewerken en uitwerken tot een echt fraaie visual. Dat betekent dat de opdrachtgever wat tijd kan nemen om te controleren of ik inhoudelijk de juiste punten heb getekend. Als essentiële zaken ontbreken of bepaalde onderdelen een ander accent moeten krijgen, dan kan ik dat corrigeren.

Daarnaast is het mogelijk na de meeting de grafische opzet van de gehele plaat aan te passen: indeling, schaling, kleuren, lettering. De verbeterde versie van het getekende verslag kan dan samen met de officiële notulen naar alle deelnemers aan de meeting worden toegestuurd. Deze tandem van beeld en tekst werkt ijzersterk.

Kijk voor meer toelichting en voorbeelden op mijn pagina visual notes live.

Kijk voor informatie over de vier beste open source en gratis videoconferentie tools bijvoorbeeld op Capterra

 

Ja, ik wil visual notes online

© 2023 – Infocomics – drawing attention – clear visuals with value | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?