zakelijk tekenen

zakelijk tekenen

workshop zakelijk tekenen

De workshop zakelijk tekenen is zeker niet iets nieuws of unieks, op LinkedIn zijn tientallen tekenaars te vinden die deze training aanbieden. Echter, wie zich voelt aangesproken door mijn stijl van tekenen en daar iets elementairs van wil leren, nodig ik uit zich aan te melden. Met alle plezier deel ik mijn kennis en ervaring.

Workshop zakelijk tekenen: twee varianten

De workshop zakelijk tekenen staat open voor mensen die op papier willen tekenen en voor mensen die digitaal willen tekenen. De beginselen van zakelijk tekenen zijn voor beide groepen gelijk. Ik laat de deelnemers kennismaken met een set eenvoudige figuren, eenvoudige diagrammen en eenvoudige symbolen om zelf op papier te zetten. Afhankelijk van het niveau en de voortgang tijdens de training kunnen de oefeningen c.q. opdrachten worden opgeschaald.

Na een korte inleiding over ‘design thinking’ dat de laatste jaren een hoge vlucht heeft genomen, gaan we naar de inhoud. Zakelijk tekenen gaat over drie onderwerpen: materiaal, idee en uitvoering.

1. Materiaal

Op welk papier kun je het beste tekenen? Teken je met potlood, stiften, markers, pennen? Over materiaal valt zeer veel te vertellen, ik licht een paar belangrijke punten toe.

2. Idee

Dit is een belangrijke stap in het tekenen. Hoe vertaal jij woorden naar beeld? Welk plaatje ontstaat in jouw hoofd bij bepaalde woorden? En zijn er mogelijk betere ideeën te bedenken?

3. Uitvoering

Met het juiste materiaal in handen en met een goed idee in het hoofd kun je de tekening gaan maken. Ook wie zegt “ik kan niet tekenen” kan een beeld op papier zetten. Het gaat niet om de schoonheid van de tekening, maar of het idee goed is en of dat tot uiting komt in de tekening. Soms heeft een heel rudimentaire tekening een enorme zeggingskracht.

Workshop zakelijk tekenen: vervolg

(Tekst volgt)

Voorbeelden van hoe ik zakelijk tekenen toepas in mijn werk zie je op de pagina visual notes live.

 

Ja, ik wil zakelijk tekenen

© 2023 – Infocomics – drawing attention – clear visuals with value | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?