schoolplan

Ik werk nauw samen met bureau B&T Communicatie in Amsterdam. B&T heeft het concept ‘Schoolplan in 1 dag‘ bedacht en ontwikkeld. Dat houdt in dat een senior adviseur, een tekstschrijver en een tekenaar een dag lang op bezoek zijn bij een basisschool en met het MT en het team van leerkrachten werken aan het vaststellen, opschrijven en tekenen van de hoofdlijnen van het nieuwe schoolplan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het Schoolplanspel, een uitgave van B&T.

 

Ik ben een dag lang aanwezig op een basisschool om een integrale poster te tekenen die een goede weerslag is van wat gedurende de dag is besproken en besloten. Aan het begin van de dag gaan we kort met elkaar op zoek naar een passende metafoor die ik als basis gebruik voor de tekening.

Ik maak een integrale, samenhangende tekening van een toepasselijk tafereel (schoolgebouw, speelplein, omgeving, klaslokaal, logo etc) waarin de kijker als het ware wordt binnen gezogen. Het resultaat is een kleurrijke, vrolijke tekening. Veel tekening, weinig tekst.

Ik lever aan het eind van de middag, meestal tussen 16 en 17 uur, een kant en klare poster als digitaal bestand (600 dpi). Boter bij de vis. Nabewerking is over het algemeen niet meer nodig.

De poster, die wordt herkend door het team van leerkrachten en het MT, kan onder meer worden gebruikt als praatplaat om onderdelen van het schoolplan aan ouders, leerkrachten en leerlingen toe te lichten.

© 2020 – Infocomics – drawing attention – met mijn tekeningen trekt u de aandacht | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?