live cartooning

live cartooning

live cartooning

live cartooning

live cartooning

live cartooning

live cartooning

Met live cartooning ben ik aanwezig tijdens uw evenement en ga ik op zoek naar de humor in de situaties die zich voordoen. Meestal hoef ik niet heel lang te zoeken. De grap leg ik vast in een cartoon.

Anders dan met visual notes is het eindresultaat van live cartooning niet zozeer een accuraat verslag van de dag, maar een reeks getekende grappen naar aanleiding van alles wat op verschillende momenten op verschillende plekken die dag is gebeurd. Als tekenaar heb ik oor en oog voor de humor in een uitspraak, een slide op het scherm of een reactie uit het publiek.

Eigenlijk sta ik al ‘aan’ op de parkeerplaats. Een andere grote bron van inspiratie is de inchecktafel waar bezoekers hun badges krijgen. Daar heerst altijd een opgewondenheid die goed is voor één of twee cartoons.

Live cartooning: galerij

Als ik teken zit ik aan een tafel met goed zicht op de sprekers, het scherm en het publiek. Tekenen doe ik met stift op papier of ik teken digitaal. Dat is maar net wat we afspreken en wat met de tekeningen na afloop wordt gedaan. Als ik in vorm ben teken ik tijdens een dag 20-25 cartoons op A4-formaat. Deze kunnen direct worden opgehangen zodra ze klaar zijn. Digitale cartoons kan de back-office printen (de organisatie moet dat van te voren wel even regelen) en daarna worden opgehangen. Zo ontstaat gedurende de dag een galerij met humoristische scenes. Dat geeft een moment van ontspanning en hilariteit. Je ziet vaak dat de deelnemers de cartoons fotograferen.

Nabewerking

Na het evenement kan de klant alle cartoons meenemen. Eventueel kan ik ze meenemen, thuis scannen en samenbrengen in een integrale plaat. Dan is de humor van de meeting gevangen in één beeld.

Kijk voor mijn stijl van tekenen bijvoorbeeld op de pagina cartoon-comic.

Als ik niet beschikbaar ben voor een opdracht kunt u het proberen op cartoonist live.

 

Ja, ik wil live cartoons

Ik ben aanwezig tijdens uw bijeenkomst en ik luister en observeer goed. Wat ik hoor en zie buig ik om naar een humoristische scene en daar maak ik cartoons van.

Ik maak cartoons op basis van wat ik zie en hoor, zowel tijdens de formele momenten (keynote sprekers, break-outsessies, plenaire discussies) als tijdens de informele momenten.

Mijn cartoons moeten aan de volgende criteria voldoen:

  • origineel: geen plagiaat of jatwerk
  • goede grap: geen flauwe woordspelingen
  • tandem: tekening en tekst hebben elkaar nodig, de één kan niet zonder de ander
  • niet nodeloos kwetsend

Als ik op papier teken, lever ik 20-30 A4-tjes met cartoons die gedurende de dag, goed in het zicht van de bezoekers, aan een wand worden opgehangen als een groeiende galerij. Een galerij met de highlights van de dag, door mijn ogen gezien.

Als ik digitaal teken lever ik ongeveer hetzelfde aantal cartoons. De receptie zal deze moeten printen.

Een originele en verrassende reflectie op de dag en bezoekers met een glimlach op het gezicht.

© 2023 – Infocomics – drawing attention – clear visuals with value | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?