Logo Tom & Edu Artworks

Logo Tom & Edu Artworks

business animation

Business animation

Ik maak een business animation in samenwerking met compagnon Edu de Rijck van der Gracht van film- en videobedrijf VidiNova Productions . Onze filmpjes brengen uw business tot leven. Ik doe de voorbereidingen met de klant en het tekenwerk, Edu is verantwoordelijk voor de montage en de afwerking.

Een business animatie is een kort sprankelend videofilmpje waarin tekeningen het hoofdbestanddeel zijn. Wij maken twee varianten: de business in motion en de message in motion

business in motion

In deze variant halen wij alle visuele trucs uit de kast. Hoe gaat het in zijn werk?

  • Script. De klant maakt het script. De verhaallijn moet heel goed in elkaar zitten, dat wil zeggen duidelijk, geen lange woorden, geen managementjargon.
  • Storyboard. Op basis van het script maak ik het storyboard. Ik knip het verhaal op in stukjes (shots) en maak een snelle schets van elk shot. Bij elk shot komt een korte beschrijving. Het storyboard geeft de klant een indruk van hoe het filmpje eruit gaat zien.
  • Voice-over. Wij laten de tekst inspreken door een voice-over acteur. Die stem is vaak de keuze van de klant.
  • Tekeningen. Ik maak alle tekeningen en stuur de PNG-bestandjes naar compagnon Edu.
  • Montage. Edu voegt alle onderdelen samen: voice-over track, tekeningen, decors, muziek, geluid en hij synchroniseert alles tot op de milliseconde.

Het resultaat is een filmpje met veel visuele dynamiek: bewegende figuurtjes en objecten, eventueel in combinatie met foto’s, grafieken etc.

message in motion

Dit is een eenvoudiger variant en dus goedkoper. Een kort filmpje voor het overbrengen van een korte, specifieke boodschap met impact (bijv. een nieuwjaarswens naar alle medewerkers). Deze filmpjes duren hooguit één minuut. De productietijd is dan ook aanzienlijk korter dan bij de eerste variant.

Bepaalde shots uit een animatiefilmpje kunnen als afzonderlijke illustratie worden gebruikt. Dat versterkt de boodschap nog eens extra.

 

Ja, ik wil een filmpje

 

Draw the move

Wij bedenken en maken videofilmpjes van 1-2 minuten (business animation), inclusief voice-over, muziek, geluidseffecten en ondertiteling. Gegarandeerd binnen planning en budget.

Indien aan de orde bespreken wij vooraf de optie een lange tekst op te delen in een reeks korte filmpjes van driekwart of één minuut.

1-2 minute video

Wij maken business animations die zich kenmerken door een aantrekkelijk tempo, humoristische stijl en grote impact. Wij maken twee varianten:

  • business in motion: de digitaal getekende tekeningen zijn half-motion (bijv wegrijdende auto, bewegende ledematen, handshake etc) en kunnen worden gecombineerd met andere visuele middelen, zoals foto’s, illustraties, tabellen, grafieken etc; dit zorgt voor een uniek, origineel en opvallend ontwerp
  • message in motion: voice-overtekst ondersteund door tekeningen, maar dan eenvoudiger dan de business in motion (geen decor, geluidseffecten en muziek). De prijs is lager dan voor de business in motion.

Hoe werkt het? Wij starten met een uitvoerige intake. Als over en weer een goed beeld bestaat van de wensen en mogelijkheden worden deze vastgelegd op het intakeformulier en maken wij onze offerte.

De productie begint met de voice-overtekst van de klant. Dat is het uitgangspunt voor het storyboard, een ‘stripverhaal’ dat in ruwe schetsen de verhaallijn uitbeeldt.

Na akkoord van de klant op het storyboard wordt de voice-overstem ingekocht, wordt alles getekend, op de tijdlijn geplaatst, ge-edit en gesynchroniseerd met de voiceover. Tot slot worden geluidseffecten en/of achtergrondmuziek toegevoegd. Ondertiteling behoort ook tot de mogelijkheden.

Een mp4-bestand via WeTransfer.

Storytelling.

In enkele minuten kunt u de kern van uw boodschap op social media laten horen en zien, in een stijl die past bij uw bedrijf of cultuur. Met een reeks korte filmpjes wordt de zeggingskracht nog groter.

Animaties van Tom & Edu Artworks

Business in Motion
Demofilmpje Tom & Edu Van (2023)

Animaties van Tom & Edu Artworks

Business in Motion – demo

Business in Motion – demo

Animaties van InfoComics

Medisch Centrum Randwijck, Amstelveen: filmpje voor in de wachtkamer

© 2023 – Infocomics – drawing attention – clear visuals with value | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?