business animatie

Ik teken business animaties in samenwerking met compagnon Edu de Rijck van film- en videobedrijf VidiNova. Onze filmpjes brengen uw business tot leven. Ik doe de voorbereidingen met de klant en het tekenwerk, Edu is verantwoordelijk voor de montage en de afwerking.

Een business animatie is een kort sprankelend videofilmpje waarin tekeningen het hoofdbestanddeel zijn. Wij onderscheiden twee varianten:

  • Business in Motion: visuele dynamiek door bewegende figuurtjes en objecten, eventueel in combinatie met foto’s, grafieken etc
  • Message in Motion: eenvoudiger filmpje voor het overbrengen van een korte, specifieke boodschap met impact (bijv. nieuwjaarswens naar alle medewerkers)

 

 

 

Ja, ik wil een filmpje

 

Draw the move

Wij bedenken en maken videofilmpjes van 1-2 minuten (business animation), inclusief voice-over, muziek, geluidseffecten en ondertiteling. Gegarandeerd binnen planning en budget.

Indien aan de orde bespreken wij vooraf de optie een lange tekst op te delen in een reeks korte filmpjes van driekwart of één minuut.

1-2 minute video

Wij maken business animations die zich kenmerken door een aantrekkelijk tempo, humoristische stijl en grote impact. Wij maken twee varianten:

  • business in motion: de digitaal getekende tekeningen zijn half-motion (bijv wegrijdende auto, bewegende ledematen, handshake etc) en kunnen worden gecombineerd met andere visuele middelen, zoals foto’s, illustraties, tabellen, grafieken etc; dit zorgt voor een uniek, origineel en opvallend ontwerp
  • message in motion: voice-overtekst ondersteund door tekeningen, maar dan eenvoudiger dan de business in motion (geen decor, geluidseffecten en muziek). De prijs is lager dan voor de business in motion.

Hoe werkt het? Wij starten met een uitvoerige intake. Als over en weer een goed beeld bestaat van de wensen en mogelijkheden worden deze vastgelegd op het intakeformulier en maken wij onze offerte.

De productie begint met de voice-overtekst van de klant. Dat is het uitgangspunt voor het storyboard, een ‘stripverhaal’ dat in ruwe schetsen de verhaallijn uitbeeldt.

Na akkoord van de klant op het storyboard wordt de voice-overstem ingekocht, wordt alles getekend, op de tijdlijn geplaatst, ge-edit en gesynchroniseerd met de voiceover. Tot slot worden geluidseffecten en/of achtergrondmuziek toegevoegd. Ondertiteling behoort ook tot de mogelijkheden.

Een mp4-bestand via WeTransfer.

Storytelling.

In enkele minuten kunt u de kern van uw boodschap op social media laten horen en zien, in een stijl die past bij uw bedrijf of cultuur. Met een reeks korte filmpjes wordt de zeggingskracht nog groter.

Animaties van Tom & Edu Artworks

Business in Motion
Demofilmpje Tom & Edu Van (2023)

Animaties van Tom & Edu Artworks

Business in Motion – demo

Business in Motion – demo

Animaties van InfoComics

Medisch Centrum Randwijck, Amstelveen: filmpje voor in de wachtkamer

© 2022 – Infocomics – drawing attention – clear visuals with value | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?