mission-vision visuals

Hoe breng je ingewikkelde materie over als je geen lange lappen tekst wilt? Hoe laat je samenhang zien? Hoe prikkel je de nieuwsgierigheid en vergroot je de betrokkenheid bij het onderwerp?

Heel simpel: door middel van een goed geconstrueerde tekening. Elke visie, elk plan, elke roadmap, elk project is weer te geven met een toepasselijke metafoor. De tekening biedt een heldere indeling, een logische samenhang en vooral een overzichtelijk totaalbeeld.

 

Ja, ik wil een visual

Draw thet metaphore!

Ik breng complexe informatie door middel van een sterke metafoor op een speelse manier in beeld.  De tekening biedt een kapstok om het grote verhaal te vertellen, om verbanden te laten zien. Kernvraag: hoe komt de boodschap het beste over?

Te denken valt aan:

  • transformaties, transities (‘van-naar’ processen)
  • IT-roadmaps
  • missie- en visiestatements
  • (check PP-templates)

De tekening komt tot stand in nauwe samenwerking met betrokkenen. Veelal is het zoeken en uitproberen.

The big picture!

Ik maak een kleurige, gedetailleerde storymap op groot formaat (bijv 50 x 65 cm) waarop zeer veel gebeurt: the big picture.

Met een dergelijke tekening is veel meer te doen. Enkele opties:

  • zoekplaatje: zoek de 10 verschillen (ik maak een licht aangepaste tweede versie)
  • prijsvraag: zoek het konijn of de geheime code (ergens in de tekening zit iets verstopt)
  • werkvorm: alle diagloogjes weglaten en door medewerkers laten invullen (ik maak op verzoek een tweede versie met lege tekstballonnen)
  • kleurplaat: voor de kleintjes een zwart-wit versie (ik maak een scan van de zwart-wit versie)

Ik lever een scan van de kleurentekening als JPEG- of PDF-bestand (300 of 600 dpi). Op verzoek kan ik de zwart-wit versie meeleveren.

De originele tekening blijft eigendom van de tekenaar.

Overview!

U heeft een helicopter view in handen waarmee u op een speelse manier intern uw verhaal kunt vertellen. Een verhaal over communicatieproblemen, over reorganisatiefasen, over de implementatie van een nieuw financieel systeem, over de customer journey etc. Met de extra opties kunt u de tekening op een interactieve manier inzetten. Op deze manier kunt u ook de carriere van een jubilaris laten optekenen.

© 2020 – Infocomics – drawing attention – met mijn tekeningen trekt u de aandacht | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?