Visual notes tijdens conversie optimalisatie evenement

Visual notes tijdens conversie optimalisatie evenement

Visual notes tijdens conversie optimalisatie evenement op Texel

Visual notes tijdens conversie optimalisatie evenement op Texel

visual notes

Op mijn tablet kan ik op één dag 20-25 cartoons maken. De tekeningen kunnen tussentijds worden verspreid onder de deelnemers of aan het eind worden vertoond op een scherm. Op verzoek kunnen de tekeningen digitaal worden samengevoegd tot één grote plaat: het verslag van de dag in één oogopslag.

Op A3-vellen papier kan ik gedurende de dag de informatie geclusterd per agendapunt weergeven.

 

Ja, ik wil visual notes

 

Draw the talk!

Door snel mee te tekenen tijdens een bijeenkomst zorg ik voor visualisatie van de inhoud van presentaties en discussies. Met mijn gedegen achtergrond in het bedrijfsleven weet ik de kern van het moment te pakken. Ik luister, associeer en leg vast. Ik ben de grafische griffier met gevoel voor humor.

U kunt mij inzetten bij:

  • vergadering, heidag, retraite
  • workshop, training, brainstormsessie, teambuilding
  • project start up (PSU), projectevaluatie
  • bedrijfsfeest, receptie, jubileum, afscheid
  • symposium, congres, seminar

Ik vind het prettig voorafgaand aan het event enige achtergrondinformatie te krijgen om me te kunnen voorbereiden op de dag.
Funny illustrations!

Al enkele jaren teken ik vrijwel alleen nog digitaal. Dat biedt meer mogelijkheden en flexibiliteit. Tekenen op papier kan uiteraard ook, als we dat vooraf afspreken.

Tablet

Ik teken op mijn iPad Pro met de digitale pen afzonderlijke cartoons/illustraties (600 dpi). Als ik in vorm ben teken ik er circa 25 op een dag. De serie geeft een goed beeld van wat die dag voorbij gekomen is.

Papier

Ik teken met stiften op papier en cluster de informatie van het betreffende onderwerp. Hierbij maak ik gebruik van diagrammen, symbolen en pictogrammen aangevuld met cartooneske figuurtjes. Wat ontstaat is een geheel van vormen, tekst, cijfers en tekeningen en een overzichtelijke weergave van het behandelde thema.

Tablet

Als ik de smaak te pakken heb teken ik 20-25 cartoons/illustraties op een dag. ’s Avonds stuur ik alle tekeningen met WeTransfer naar de opdrachtgever.

Wat de levering betreft zijn er andere mogelijkheden:

  1. Gedurende de dag. Zodra een tekening klaar is stuur ik deze direct vanaf de iPad door naar iemand van de organisatie. De tekeningen kunnen dan in de pauzes worden doorgestuurd naar de deelnemers of worden vertoond op een scherm.
  2. Eind van de dag. Aan het eind van het event stuur ik een aantal tekeningen vanaf de iPad door naar iemand van de organisatie. Bij het slotwoord kunnen deze worden vertoond.
  3. Volgende dag. De afzonderlijke tekeningen kunnen digitaal worden samengevoegd tot één grote plaat.

De tekeningen worden geleverd als JPEG- of PDF-bestand.

Papier

Eind van de dag heb ik zes à acht volgetekende A3-vellen gereed met de essentie van elk agendapunt in samenhang in beeld. Tekenen met stift op papier is inmiddels een zeldzaamheid geworden.

De A3-vellen laat ik achter en zijn eigendom van de opdrachtgever.

Wrap up.

Aan het eind van de bijeenkomst beschikt u over een originele ‘recap’ die de inhoud van de vaak zware dag op een luchtige manier samenvat. Deze tekeningen kunnen worden opgenomen in verslagen, reviews of blogs.

 

© 2020 – Infocomics – drawing attention – met mijn tekeningen trekt u de aandacht | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?