Visual notes tijdens een live evenement

visual notes live

Door middel van snelle, vaak humoristische tekeningen maak ik een impressie van een bijeenkomst. Dat kan live op locatie of online tijdens een Teams- of Zoommeeting. De tekeningen geven een goede indruk van wat die dag is besproken en behandeld. Ik ben de grafische griffier op de achtergrond.

 

Lees meer

visual support

Bij visual notes heb ik geen inhoudelijke inbreng en teken ik als ‘fly on the wall’ mijn observaties van wat er gebeurt.

Bij visual support denk en praat ik mee en probeer ik door middel van een tekening het idee van de groep vorm te geven. Dan heb ik een meer actieve en faciliterende rol.

Lees meer
InfoComics schoolplanspel

schoolplan

In samenwerking met B & T Communicatie heb ik sinds 2018 bij 31 basisscholen in Nederland op locatie een schoolplanposter getekend. B&T gebruikt het Schoolplanspel als instrument om scholen te helpen bij de ontwikkeling van beleid. Op de poster zijn de strategische thema’s en speerpunten gevisualiseerd. Voor elke school wordt een passende metafoor gekozen.

Lees meer

portret

Ik kan worden ingezet als sneltekenaar tijdens een bedrijfsevenement. Ik heb een scherp oog voor gelaatsuitdrukkingen en weet deze snel op papier te zetten. Ik teken vijf à zes karikaturen per uur. Mijn portretten zijn mild-karikaturaal, dus geen konijnentandem en olifantenoren.

De sessies gaan altijd gepaard met veel vrolijkheid.

Lees meer

cartoon workshop

Laat een aantal medewerkers uit de organisatie een keer in de huid kruipen van een cartoonist. Welk tweetal bedenkt en tekent de beste cartoons rondom actuele thema’s op het werk?

Lees meer

visual notes online

Sinds de coronacrises en de lockdowns zijn thuiswerken en hybride werken nieuwe geaccepteerde werkvormen. Videovergaderen is daardoor gegroeid en online tekenen ook. Als online tekenaar leg ik vast wat tijdens de online meetings gebeurt.

Ik kan de meeting volgen vanuit mijn studio (online-offsite) maar het is ook mogelijk dat ik naar een externe locatie ga waar alle technische apparatuur staat opgesteld (online-onsite).

Illustratie voor InfoComics

Illustratie voor InfoComics

Lees meer

video notes

Tijdens de lockdowns zijn veel bijeenkomsten georganiseerd via beeldbellen. Van die bijeenkomsten zijn vaak integrale video-opnamen gemaakt. Daarmee was het mogelijk de hele meeting achteraf nog eens te bekijken. In geval van een lange meeting, bijvoorbeeld met diverse sprekers, kan een visuele samenvatting in de vorm van een overzichtelijke tekening helpen om de hoofdzaken snel te overzien.

Na toezending van de link bekijk ik de video nauwkeurig en lever de gewenste getekende samenvatting.

Lees meer

missie-visie visual

Ik ben in staat lastige kwesties overtuigend en luchtig terug te brengen tot een begrijpelijke plaat. De samenvatting van de samenvatting van de samenvatting … en dan getekend.

Van samenvatten naar samen vatten.

Lees meer

cartoons-comics

Mijn cartoons als uw communicatiemiddel zijn geslaagd als ze bijdragen aan een gedeeld beeld van project- of organisatiedoelen, kernwaarden, cultuur- of procesverandering of als ze iets losmaken en een discussie openen.

Lees meer

illustratie

Een cartoon is een tekening met grap en kan los van de context worden begrepen. Een illustratie is een tekening zonder grap en komt het beste tot zijn recht in de context. De overeenkomst tussen beide is dat ze tekst ondersteunen of versterken.

Lees meer

© 2022 – Infocomics – drawing attention – clear visuals with value | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?