visual notes

visual notes live

Door middel van snelle, vaak humoristische tekeningen maak ik een impressie van een bijeenkomst. Dat kan live op locatie (digitaal of op papier) of online tijdens een Teams- of Zoommeeting. De tekeningen geven een indruk van wat die dag is besproken en behandeld. Ik ben de grafische griffier op de achtergrond.

Soms wordt de dagtekening gebruikt als basis voor een missie-visieplaat.

 

Lees meer

live cartooning

Met live cartooning ben ik aanwezig bij uw evenement om gedurende de dag zoveel mogelijk getekende grappen te maken, op papier of digitaal. Ik zoek de humor in alles wat zich voordoet en maak er cartoons van. De cartoons worden aan de wand opgehangen en geven zo een hilarische blik op het verloop van de dag.

Lees meer
visual support

visual support

Bij visual notes heb ik geen inhoudelijke inbreng en teken ik als ‘fly on the wall’ mijn observaties van wat er gebeurt.

Bij visual support denk en praat ik mee en probeer ik door middel van een tekening het idee van de groep vorm te geven. Dan heb ik een meer actieve en faciliterende rol.

Na de sessie kan ik het getekende groepsresultaat in meer detail uitwerken tot een missie-visieplaat.

Lees meer
InfoComics schoolplanspel

schoolplan

In samenwerking met B & T Communicatie heb ik sinds 2018 bij 31 basisscholen in Nederland op locatie een schoolplanposter getekend. B&T gebruikt het Schoolplanspel als instrument om scholen te helpen bij de ontwikkeling van beleid. Op de poster zijn de strategische thema’s en speerpunten gevisualiseerd. Voor elke school wordt een passende metafoor gekozen.

Een tekening van een schoolplan is een specifieke uitvoering van een missie-visietekening.

Lees meer
missie-visieplaat

missie-visieplaat

Een tekening is één van de krachtigste vertelvormen.

Ik ben in staat lastige kwesties overtuigend en luchtig terug te brengen tot een begrijpelijke plaat. De samenvatting van de samenvatting van de samenvatting … en dan getekend.

Van samenvatten naar samen vatten.

Een goede basis voor een missie-visieplaat zijn managementmodellen. Ook een tekening is gebaat bij een duidelijke structuur. Kijk ter inspiratie op de site van House of Control.

Lees meer
cartoon-comic

cartoon-comic

Mijn cartoons als uw communicatiemiddel zijn geslaagd als ze bijdragen aan een gedeeld beeld van project- of organisatiedoelen, kernwaarden, cultuur- of procesverandering of als ze iets losmaken en een discussie openen.

Cartoons zijn er in alle soorten en maten en gradaties, oplopend in scherpte en onder of boven wat iemand nog grappig vindt. Mijn cartoons bevinden zich in het gele segment, het “Haha”-gedeelte.

cartoon-comic

Kamagurka: “Hoe hard de grappen ook zijn, erger dan de werkelijkheid worden ze nooit”.

Lees meer
illustratie

illustratie

Een cartoon is een tekening met grap en kan los van de context worden begrepen. Een illustratie is een tekening zonder grap en komt het beste tot zijn recht in de context. De overeenkomst tussen beide is dat ze tekst ondersteunen of versterken.

Wikipedia geeft een uitgebreide beschrijving van illustrator.

 

Lees meer
Individueel portret

individueel portret

Een getekend individueel portret van een persoon, in zwart-wit of in kleur, met of zonder decor, met of zonder accessoires, met of zonder teksten, op elk gewenst formaat, getekend met het klassieke tekenmateriaal of met de digitale pen, geleverd als digitaal bestand of netjes achter glas in een fotolijst.

De tekeningen kenmerken zich door grote gelijkenis en een humoristische twist.

Meerdere personen kan ik samenbrengen in een groepstekening.

Lees meer
Groepstekening

groepstekening

Eén van mijn stellingen is: een tekening begint waar fotografie ophoudt. En dat geldt zeker voor een groepstekening.

Een groepstekening is de ideale manier om de viering van een bijzonder moment een extra tintje te geven: het zoveeljarig bestaan, het einde van een project, het bereiken van een mijlpaal, het halen van een kampioenschap of, in de privésfeer, een huwelijksjubileum.

De groepstekening kan volledig naar de wensen van de klant worden vormgegeven. Het aantal personen, de opstelling, het decor, de actie, de teksten, de accessoires en het formaat. Door een groot aantal spulletjes en quotes toe te voegen krijgt de tekening een extra informatieve en humoristische laag.

Het is mijn streven er een vrolijk en levendig tafereel van te maken.

Lees meer
biografie

biografie

Een getekende biografie kan de vorm aannemen van een levenslooptekening, een carrieretekening of een cv. Ik gebruik geen vast format, de opzet en indeling ontstaan in overleg, spelenderwijs.

Van geen enkele getekende biografie heb ik nog de originele tekening, die wordt altijd netjes ingelijst aangeboden aan de persoon in kwestie.

De biografie kan goed in combinatie met een individueel portret.

Lees meer

© 2023 – Infocomics – drawing attention – clear visuals with value | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?