cartoon workshop

Ik leid een workshop op locatie voor groepen van 5-10 personen. Rondom een actueel thema (bijv Duurzaamheid) gaan de deelnemers zelf aan de slag met het bedenken en tekenen van cartoons.

Kunnen tekenen is absoluut geen voorwaarde voor deelname. Ter geruststelling: veel bekende cartoonisten zijn matige tekenaars (Kamagurka, Stefan Verwey, Fokke & Sukke, Gummbah etc)

 

Ja, ik wil een cartoon workshop

Facilitate drawing!

Elke workshop begin ik met een korte inleiding over het fenomeen cartoon. Wat kenmerkt een goede cartoon etc. Daarbij laat ik een aantal voorbeelen zien. Hierna gaan de mensen zelf aan de slag met potlood, gum, stift, inkt en papier. Ik zorg voor het materiaal.

Teamwork!

De volgende varianten zijn mogelijk:

  1. taal zonder teken: rondom één thema bedenken personeelsleden ideeën/grappen voor een cartoon, de drie-vier-vijf leukste ideeën (te bepalen door de groep) worden door mij getekend; dat doe ik ofwel snel ter plekke ofwel meer zorgvuldig na de workshop
  2. teken zonder taal: rondom een gekozen thema teken ik een tekstloze cartoon waarna de personeelsleden een bijpassende tekst bedenken; afhankelijk van de beschikbare tijd kunnen meerdere ronden worden gehouden
  3. cartoonbattle: in meerdere ronden gaan teams (tweetallen) met elkaar de strijd aan in het bedenken en tekenen van cartoons over een actueel onderwerp dat speelt in het bedrijf; misschien is iemand uit de directie bereid aan het slot een winnende cartoon te kiezen. Elke denkbare tussenvariant is bespreekbaar.

Een dagdeel vol creativiteit, interactie, competitie en plezier. Met aan het eind concrete resultaten in de vorm van een groot aantal verrassende cartoons.

Participation!

U geeft uw medewerkers de mogelijkheid op een originele manier actief betrokken te worden bij een actueel thema. Het is een werkvorm waaraan uw medewerkers veel plezier zullen beleven. Deze workshops dragen bij aan collegialiteit en teambuilding.

De resultaten zullen verrassend zijn.

De beste cartoons kunnen intern worden gepubliceerd.

© 2022 – Infocomics – drawing attention – clear visuals with value | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?