cartoon workshops

Ik leid een workshop op lokatie voor groepen van 5-10 personen. Rondom een actueel thema (bijv Het Nieuwe Werken) gaan de deelnemers zelf aan de slag met cartoons bedenken en tekenen.

Kunnen tekenen is absoluut geen voorwaarde voor deelname. Veel bekende cartoonisten zijn namelijk heel matige tekenaars.

 

Ja, ik wil een cartoon workshop

Facilitate drawing!

Elke workshop begin ik met een korte inleiding over het fenomeen cartoon. Wat kenmerkt een goede cartoon etc. Daarbij laat ik een aantal voorbeelen zien. Hierna gaan de mensen zelf aan de slag met potlood, gum, stift, inkt en papier.

Ik zorg voor al het materiaal.

Teamwork!

De volgende varianten zijn mogelijk:

  1. taal zonder teken: rondom hetzelfde thema bedenken personeelsleden ideeën/grappen voor een cartoon, de drie-vier-vijf leukste ideeën (te bepalen door de groep) worden door mij getekend; dat doe ik ofwel snel ter plekke ofwel meer zorgvuldig na de workshop
  2. teken zonder taal: rondom een herkenbaar thema teken ik een kale cartoon waarna de personeelsleden een bijpassende tekst bedenken; afhankelijk van de beschikbare tijd kunnen meerdere ronden worden gehouden
  3. cartoonbattle: in meerdere ronden gaan teams (tweetallen) met elkaar de strijd aan in het bedenken en tekenen van cartoons over een actueel onderwerp in het bedrijf; misschien is iemand uit de directie bereid aan het slot een winnende cartoon te kiezen

 Ik sta open voor elke denkbare tussenvariant.

Een dagdeel vol creativiteit, interactie, competitie en plezier. Met aan het eind concrete resultaten in de vorm van een groot aantal verrassende cartoons.

Participation!

U geeft uw medewerkers de mogelijkheid op een originele manier actief betrokken te worden bij een actueel thema. Het is een nieuwe werkvorm waaraan uw medewerkers plezier zullen beleven. Deze workshops dragen bij aan collegialiteit en teambuilding.

De resultaten zullen verrassend zijn.

Een idee is de beste of winnende cartoons intern te publiceren.

© 2020 – Infocomics – drawing attention – met mijn tekeningen trekt u de aandacht | Live tekenaar nodig? Cartoonist nodig?